Захтев опозиције за сазивање седнице СО: Пријепоље економски и инфраструктурно стагнира

Захтев опозиције за сазивање седнице СО: Пријепоље економски и инфраструктурно стагнира

Прва предложена тачка у дневном реду односи се на разрешење директора Центра за социјални рад Пријепоље, у којем одборници опозиције траже да се без одлагања испоштује правоснажна судска одлука Вишег суда у Ужицу.

Садашња директорица бесправно седи на том месту, јер имамо правоснажно другостепено решење судског органа, који каже да је постављена противправно, да је решење о постављању ништавно. Практично, ми сада имамо директорицу која на нелегалан начин обавља ту функцију – каже Есад Хоџић, шеф одборниче групе СДП-а.

Депонија Стањевине је извор заразе, постала је, нажалост, препознатљиви симбол Пријепоља, сматра Хоџић, а јавност мора да зна шта власт планира како би решила овај проблем. Због тога је ово друга предложена тачка у дневном реду.

Такође смо у закључку ове тачке дали предлог да би хитно требало разговарати са општином Прибој, са којом имамо заједничко финансирање депоније у Друглићима и на које полажемо право. Мислим да је то прелазно решење, да се депонија Стањевине затвори. Нажалост, видимо да ова власт не ради ништа по том питању – оцењује Хоџић.

Санација пута Коловрат – Сељашница трећа је предложена тачка.

Ми желимо да кроз једну скушштинску расправу тај проблем прикажемо свим грађанима, уствари, да предочимо колики је новац до сада утрошен за ту инвестицију. До сада је 213 милиона утрошено за ту инвестицију. Подсетићу да је прва фаза однела 60 милиона, а јавна набавка је била расписана на 27 милиона – каже Хоџић.

Четврта предложена тачка је Обележавање јубилеја 800 година манастира Милешеве.

Ми то видимо као шансу за инфраструктирни, економски развој, поред тог духовног аспекта. Али нажалост, ни ту немамо неких активности. Наш предлог је да се хитно оформи одбор који ће се заједно са Епархијом и надлежним министарством, бавити овим питањем – додаје Хоџић.

Хоџић се нада да ће председница Скупштине као и до сада поштовати закон и да ће сазвати седницу у року од 15 дана, како је и предвиђено Пословником о раду скупштине и Законом о локалној самоуправи.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *