Заменик амбасадорке Аустралије у Србији Лианг Зенг у посети Форуму жена Пријепоља

Заменик амбасадорке Аустралије у Србији Лианг Зенг у посети Форуму жена Пријепоља

На семинару  су жене које желе да започну свој бизнис, али и ученице Економско – трговинске школе из Пријепоља могле да науче које су то карактеристике важне за предузетништво, колико је значајна креативност, како се изборити са конкуренцијом, као и на који начин се друштвене мреже могу користити за промоцију бизниса. Ова знања су им потребна имајући у виду чињеницу да су жене најбројнија осетљива група на тржишту рада.

Овај пројекат „Економски независна жена, равноправна чланица друштва“ који спроводимо уз подршку аустралијске амбасаде тежи да  допринесе економском оснаживању жена кроз унапређење њихових знања, капацитета и мотивације за покретање сопственог бизниса, али и да ојача свест заједнице о значају развоја женског предузетништва као једног од услова развоја друштва. Данашњи семинар треба да допринесе вашој информисаности и стицању нових знања, и надам се да ћемо вас мотивисати да почене даразмишљате о покретању сопственог бизниса, истакла је координаторка пројекта Сања Малешић.  

Кроз програм директне помоћи аустралијска амбасада улаже у оснаживање жена, јер Аустралија као земља која је одмакала на том пољу, сматра да је то камен темељац напретка једног друштва.

Пројекти као овај, који се фокусирају на развој вештина, неопходних за покретање бизниса и стварање економски независне жене, не доприносе само њој, већ породици и друштву. Знате као кажу, ако мушкарцу даш посао, оснажујеш индивидуу, ако оснажиш и едукујеш жену, покрећеш породицу и цело друштво. Мислим да је веома важно да делите своја искуства. Разумео сам да неке од вас већ имају идеје за покретање посла и као што је и назив семинара „Од идеје до иновације“ , надам се даће вас данашњи семинар подстаћи да своје идеје претворите у успешан бизнис, рекао је отварајући семинар, заменик амбасадорке Аустралије у Србији Лианг Зенг.

Председница УО Форума жена Пријепоља, Милева Малешић истакла је вишеструки значај подршке Аустралијске амбасаде активностима и дугогодишњем раду овог удружења на промоцији и успостваљању родне равноправности у локалној заједници.

То што су нам дали финасијску подршку за реализацију пројекта је једна ствар, а то што су пожелели да данас буду овде са нама, да вас упознају и виде како ми то радимо је још једна вредност на којој им посебно захваљујем. Само економски независна жена која је материјално обезбеђена може бити слободна. Може одлучивати о свом животу, шта ће и са ким радити. Зато вас ми на оваквим семинарима подржавамо да кренете у предузетничке воде и драго ми је да су данас овде углавном младе жене. Милева Малешић, председница УО Форума жена Пријепоља 

Полазнице семинара су такође имале прилику да разговарају са четири успешне предузетнице у области модног дизајна, маркетинга, транспорта и пољопривреде, размене своја размишљања и потраже конструктивне савете.

Током дводневног боравка у  Пријепољу, Лианг Зенг  је посетио манастир Милешеву где га је примио Епископ милешевски г. Атанасије, који му је представио богато културно – историјско, археолошко и религијско наслеђе које је манастир сачувао за осам векова постојања. Представници делегације амбасаде Аустралије су такође били гости Форума жена Пријепоља и ближе се упознали се са радом ове организације и њена два медија – Телевизијом Форум и порталом Форуминфо.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *