Замењени оштећени стубови расвете у Валтеровој улици

Замењени оштећени стубови расвете у Валтеровој улици

У Валтеровој улици у Пријепољу, након десет година од постављања,  замењени су оштећени и поломљени стубови уличне расвете. За постављање шест нових канделабара из општинског буџета издвојено је 1.050.000 динара.

Када је 2013. године пред одржавање Међуопштинских спортских игара комплетно реконструисана Валтерова улица у Пријепољу, дуж једне од главних улица на сваких 50 метара постављено је око 60 украсних стубова уличне расвете.

Током наредних година дошло је до оштећења одређеног броја тих кнделабара. Ми смо током јула заменили шест стубова чија је цена 1.050.000 динара. Средства за ову замену обезбедила је локална самоуправа. Морам рећи да су ова средства била обезбеђена још пре две године, али је проблем био у набавци канделабара јер је фирма која је израдила стубове те 2013. године у међувремену затворила производњу. Тако да смо морали наћи новог произвођача који је урадио нове калупе. Одавде смо слали један стуб да би узели узорак. Остао је још један стуб на крају Валтерове улице где имамо проблем са напајањем, али се надам да ћемо убрзо наћи решење – објашњава руководилац РЈ „Комунални објекти“ ЈКП „Лим“ Џевад Бегановић.  

Оштећења на канделабарима углавном су последица удара аутомобила и скученог простора на тротоарима пуним паркираних аутомобила.

Главни разлог оштећења су, по мом мишљењу, ова доставна возила у Валтеровој улици, односно ови камиончићи који снабдевају трговинске радње који не виде добро стуб и приликом паркирања оштете стуб. Не пријави се то на време и једноставно остајемо без расвете у главној улици – додаје Бегановић.

Из ЈКП „Лим“ које по уговору са општином Пријепоље одржава уличну расвету, апелују да се стубови чија замена није једноставна чувају ради опште безбедности и користи свих грађана и грађанки Пријепоља.  

Подели на мрежама

Повезани чланци