Заштитити Шарампов од поплава – У плану реконструкција обалоутврде

Заштитити Шарампов од поплава – У плану реконструкција обалоутврде

Радови на десној обали Лима у Шарампову изводиће се у циљу заштите Шарампова од поплава које проузрокује река Лим. Град Пријепоље са око 14.000 становника се налази на висини од 450 метара надморске висине. Постоје структуре за заштиту од поплава, али Шарампов, са 1000 становника, који се налази на висини од 445 до 448 метара надморксе висине, нема заштиту од поплава.

Реализацијом овог пројекта очекује се и позитиван социјални утицај на становништво Пријепоља и Шарампова. Пре свега, обезбедиће се заштита имовине и земљишта, као и путева који воде до села у брдовитом подручју у близини Шарампова и Пријепоља, наводи се у одговору  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, односно, Републичке  дирекције за воде, достављеног Телевизији Форум.

Средства су обезбеђена из Траст Глобалног фонда и Специјалног фонда за климатске промене. Пројекат администрира Међународна банка за обнову и развој.

Понуде за извођење радова на реконструкцији заштитиних објеката на десној обали реке Лим у Шарампову се могу  поднети до 8. октобра, а рок за извођење грађевинских радова је 10 месеци.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *