Затворен висећи мост у Пријепољу због замене дрвене конструкције

Затворен висећи мост у Пријепољу због замене дрвене конструкције

Настављена је замена дрвене конструкције на висећем мосту преко Лима у Пријепољу. Наредна три дана мост ће бити затворен за пешаке.

У последњих петнаест година ово је четврта замена дрвене конструкције на висећем мосту у Пријепољу, а осим постављања нових дрвених прагова и греда проверава се и метална конструкција која се налази испод.

Предвиђено је да се замени сва дрвена конструкција, подвале и даске. Поред тога прегледаће се и сва метална арматура испод подвала, ако је нека пукла вари се и поправља. На крају, предвиђено је фарбање и заштита даски. Радови су вредности 500.000 динара и поверени су фирми „Тргошпед“. Већ је урађено пола дрвене конструкције, али су радови прекинути јер су прикупљали квалитетан материјал и сад раде дугу половину – објашњава руководилац Одељења за инвестиције ОУ Пријепоље Радован Цмиљановић.

За следећу годину предвиђена је комплетна провера металне конструкције и санација корозираних и напуклих бетонских делова моста.

Ми се надамо да ћемо следеће године вршити заштиту ових металних делова моста. Ако успемо да урадимо и елаборат, могуће да ћемо прегледати и сајле које су до сада биле у добром стању и мислим да нећемо имати проблема са овим мостом – додаје Цмиљановић.  

Висећи мост у Пријепољу изграђен је 1956. године и како је у листу Полимље тада забележено преко моста су могли да прелазе пешаци и натоварени коњи.

Подели на мрежама

Повезани чланци