Завршен први „ПП Фест“ – три концерта привукла највише пажње пријепољске публике

Завршен први „ПП Фест“ – три концерта привукла највише пажње пријепољске публике

Обележавање Дана Општине Пријепоље ове године протекло је уз организацију бројних културних, туристичких и спортских манифестација. Највише пажње привукао је први „ПП Фест“, односно Фестивал између река и планина, у оквиру којег су одржана три концерта на платоу Дома културе који су окупили велики број посетилаца из Пријепоља и региона.

Први у низу концерата одржао је легендарни бенд „Валентино“, који је 80-их и 90-их био један од најслушанијих поп-рок састава на простору бивше Југославије. Предвођени фронтменом Зијом Валентином подсетили су многобројну пријепољску публику на  хитове као што су “Само склопи окице”, “Волим те још”, “Без тебе”, “Ока твоја два”, “Иду птице селице” и друге песме које су обележиле каријеру групе која је прошле године прославила четити деценије постојања.

Субота вече била је резервисан за концерт Жељка Васића, који је први пут у својој каријери наступио у Пријепољу. Певач је током наступа потврдио  колико ужива у ономе што ради, показавши непосредност и спонтаност на бини, а сву своју позитивну енергију пренео је и на публику која је пуна два сата уживала у хитовима „Пратиш ме у стопу“, „Жена као ти“, „Зањиши куковима“, „Без милости“.

Вечерас су сви били стварно лепо расположени као и ми . верујем да им је било добро. Мени је било добро на бини. Ја то некако увек ценим. Ако је мени било добро, онда је било добро и људима који су били на концерту – истакао је одмах након концерта Жељко Васић.

За организаторе фестивала, Туристичку организацију Пријепоље и Дом културе Пријепоље, први „ПП Фест“ је испунио очекивања.

Ово је пилот пројекат који се, како смо се и надали, показао врло успешним. у наредним годинама ћемо настојати да радимо и на побољшању и на проширењу садржаја. Мислим да ће у будућности ово бити једна дивна манифестација , која ће трајати годинама и окренути пажњу ка Пријепољу, а да ће се посетиоци изнова и изнова враћати – задовољан је до сада урађеним директор Туристичке организације Пријепоље Петар Васиљевић.

Посетом и атмосфером која је претходних дана владала у Пријепољу задовољни су и у Дому културе.

Што се тиче мене, мисија је испуњена. Ја сам се трудила да током концерата сиђем у публику, да се сретнем са суграђанима, да их питам за коментаре и за њихове импресије, а оне су баш онакве какве смо желели да буду – каже директорка Дома културе Пријепоље Адмира Хамидовић.

Фестивал је у недељу вече завршен спектакуларним концертом Алена Исламовића који је привукао највише публике. Она је све време у глас певала са њим, а Исламовић се представио широким репертоаром хитова из соло каријере, али и времена док је био певач рок група „Дивље јагоде“ и „Бијело дугме“.  Ни чињеница да је, због недавне операције ноге, цео концерт певао седећи у столици, није утицала да направи одличну атмосферу која се пренела и на публику.

Да ли је једна оваква манифестација била потребна Пријепољу и шта би свом граду пожелели за рођендан питали смо наше суграђане и суграђанке. Погледајте њихове одговоре.

Подели на мрежама

Повезани чланци