Завршени радови на санацији обалоутврде и дна корита реке Милешевке

Завршени радови на санацији обалоутврде и дна корита реке Милешевке

Санација обалоутврде и дна корита Милешевке од Ушћа до Болнице, у укупној дужини од 1.300 метара, започета је половином октобра 2017. године, а завршена пре неколико дана. Радови су прекидани и настављани три пута. Два пута јер се почињало у време, односно невреме,  једном због недостатка новца јер је корито Милешевке било оштећено и више него што се могло претпоставити.

Првобитна вредност инвестиције процењена је на 8.400 000,00 динара, али је овај новац потрошен већ у првих 800 метара. За преосталих 500 метара незванична процена била је да ће требати још толико.

Један од највећих проблема током радова био је како изместити ток реке како би се ослободило дно корита. Дошло се на идеју да се ток Милешевке премести на први ниво обалоутврде.

Обалоутврда Милешевке била је уврштена у пројекат   Хитни санациони радови на објектима за заштиту вода”. Инвеститор пројекта било је Јавно предузеће „Србијаводе. Извођење радова поверено је шабачкој фирми „Југокоп-Подриње“, а подизвођач је била пријепољска фирма „Бетон“.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *