Завршетак радова у Парку народних хероја до краја године?

Завршетак радова у Парку народних хероја до краја године?

Општина Пријепоље расписала је јавну набавку за извођача радова за другу фазу адаптације Парка народних хероја. Рок за достављање понуда је крај августа, а процењена вредност радова је близу 22.250.000 динара. Радови на првој фази обустављени су, по препоруци надзора а на захтев Општинског већа, пре месец дана, јер је констатовано да нису усаглашене прва и друга фаза. Тако ће један део радова из прве бити реализован у другој фази.

Другом фазом радова, између осталог, предвиђена је замена пропалог асфалта на стазама бехатон коцкама, као и оног кога је подигло корење дрвореда. Предвиђена је и набавка расвете у деловима парка који су неосветљени, као додатна расвета за спортске и дечије терене. Планирано је и постављање електроинсталација, а радиће се и видео надзор. Израда светлећег натписа  ПРИЈЕПОЉЕ, са пратећом опремом за напајање на самостојећој подконстукцији, димензија 350 са 60 центиметара, такође је планирано другом фазом.

Изабрани понуђач имаће обавезу да радове и опрему изведе и монтира у року од три месеца.

Опрема на спортским теренима, мобилијар за дечије игралиште, као и постављање тартан подлоге и инсталација фитнес справа и кошева, који су били предвиђени у првој фази, преносе се у другу, јер је процењено да би се могли оштетити, због радова који су предвиђени другом фазом.

Према речима заменице председника општине Самире Ћосовић, која је координаторка на овом пројекту, све справе и реквизити су већ набављени, а њихово постављање очекује се након завршетка друге фазе радова.

Такође, одложени су и радови на монтажи клупа чије је постављање предвиђено унутар стаза, као и постављање соларних панела који ће складиштити енергију за мобилне телефоне и таблете, а чије је инсталирање планирано на три надстрешнице.

У првој фази асфалтирани су спортски терени за кошарку, мали фудбал, одбојку и тенис, постављена је заштитна решетка преко реконструисаног одводног канала и бетонирано је степениште унутар трибина.

Прва фаза радова, која је започета у марту ове године, била је поверена пријепољској фирми „Јоновић градња“, а финансирало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација у износу од 37.800.000, док је општина Пријепоље учествовала са 2.000.000 динара.

Уређење Парка народних хероја, укупне вредности од око пола милиона евра, је највредниа инвестиција у општини Пријепоље ове године. Ако јавна набавка за другу фазу и радови буду реализовани по плану, требало би да буде завршена до краја године.

Подели на мрежама

Повезани чланци