Зимски распуст продужен због грипа

Зимски распуст продужен због грипа

Како би се зауставило ширење грипа у популацији деце и младих, а узимајући у обзир актуелне епидемиолошке податке надлежних органа и служби, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да се продужи зимски распуст у основним и средњим школама у Централној Србији. Претходно је обустављена настава у основним и срењим школама у Војводини.

Распуст ће бити продужен до петка 21. фебруара, а први наставни дан је понедељак 24. фебруар, саопштено је у ресорном министарству. Одлуку о продужетку донело је Министарство просвете на препоруку Министарств здравља и Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ који прати епидемиолошку сутуацију у Србији, како би се смањило ширење вируса грипа.Према њиховим подацима зимски распуст донекле је прекинуо  ширење вируса грипа у многим окрузима у Србији.

Претходно је јуче, одлуком покрајинске владе у Војводини, због епидемије грипа, обустављен рад свих школа и вртића. Ђаци који школе похађају на територији Војводине кренули су у друго полугодиште још средином јануара, јер им је и распуст почео раније него у осталом делу Србије.

Како је истакао Министар просвете Младен Шарчевић часови пропуштени због продужетка распуста биће надокнађени, а школе ће о томе накнадно бити обавештене.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *