ЖРК „Пријепоље“ – у нову сезону са највишим амбицијама

ЖРК „Пријепоље“ – у нову сезону са највишим амбицијама

Гостовањем у Горњем Милановцу екипи „Металца“, рукометашице „Пријепоља“ почињу сезону у Првој лиги Запад. Амбиције екипе, која је ослоњена искључиво на сопствене снаге, јесте повратак у Супер Б лигу, одакле су испале прошле године.

Након једне сезоне проведене у Супер Б лиги, у којој су заузеле 9 место, Женски рукометни клуб „Пријепоље“ ове године поново се такмичи у Првој лиги Запад. Циљ екипе је да се врати на победнички колосек.

Амбиције су да покушамо да се вратимо у Супер Б лигу. То нам је неки циљ и задатак. Такмичење треба да завршимо међу четири прве екипе у конкуренцији 12 тимова. Ми ћемо покушати да освојимо то прво место које води у већи ранг такмичења – каже тренер ЖРК „Пријепоље“ Бојан Милинковић.

Иза екипе је, према речима тренера Милинковића, јако добар припремни период, али још увек има простора за напредак. Повратак у Супер Б лигу неће бити нимало лак, јер за разлику од прошле сезоне када је Прва лига Запад бројала 6 клубова, ове године такмичиће се 12 екипа.

Да будемо реални, има ту и просечних екипа, али има и 5-6 екипа јако квалитетних као што су „Лозница Град“, Металац из Краљева, Бекамент из Аранђеловца и Металац из Ваљева, који ће уз нас, одлучивати о пласману у виши ранг – истакао је Милинковић.

Екипа у нову сезону улази ослоњена углавном на сопствене снаге, односно на рукометашице које су поникле у овом клубу, уз искусну капитенку Сузану Тошић, која је била најбољи стрелац Супер Б лиге.

Немамо неких великих појачања, а играчице из Београда и Крагијевца које су прошле године играле за нас, вратиле су се у своје матичне клубове. Остала су нам само наша деца уз неколико девојак које су дошле из другог пријепољског рукометног клуба. Значи, ове сезоне се ослањамо на нашу рукометну школу па ћемо видети шта можемо да урадимо – каже тренер пријепољског тима.

Младе рукометашице „Пријепоља“ су оптимистичне пред почетак нове сезоне.

Имали смо веома добре припреме. Учествовали смо на неколико веома јаких турнира и надам се да ћемо ову сезону отворити победом и да ћемо тај низ наставити целе сезоне како би испунили наш циљ, а то је повратак у Супер Б лигу – каже Јана Драшковић, једна од оних играчица од које се много очекује ове сезоне.
Атмосфера између нас је феноменална . Дружимо се и ван терена и на терену. Мислим да је то веома важно за тим, да имамо одличну атмосферу између нас – истакла је млада рукометашица Јелена Пушица која истиче да им је доста значило играње у Супер Б Лиги прошле године.

Сезону у Првој лиги Запад рукометашице „Пријепоља“ отварају у суботу у Горњем Милановцу, а већ наредног викенда угостиће екипу „Кошутњака“.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци