Донација пријепољских привредника породилишту

Донација пријепољских привредника породилишту

Клуб привредника Пријепоља покренуо је акцију за набавку једне лампе за фототерапију односно лечење физиолошке жутице, коју ће поклонити породилишту пријепољске болнице. Ову иницијативу покренуо је председник Клуба привредника и власник фирме „Емилио Штехер“ Меша Подбићанин.

2574
0
SHARE

У породилишту пријепољске болнице тренутно постоји само једна лампа за сунчање новорођенчади, која имају повишене вредности билорубина. Привредник Меша Подбићанин, сазнао је за овај проблем, преко пријатеља, али и своје раднице, чије су тек рођене бебе због недовољног броја лампи, морале на терапију да иду у Ужички здравствени центар.

Меша Подбићанин, председник Клуба привредника Пријепоља
Ми сви знамо како је мајци када се дете, новорођенче, одвоји од ње и мора да иде 100 километара у Ужице у болницу. Ја сам дошао на идеју да помогнемо и доктор Обућина ми је рекао да би та једна лампа била довољна да деца не иду у Ужице. Ја сам онда позвао своје колеге привреднике, да помогнемо и дамо колико ко може и да скупимо и купимо ту лампу. Једна лампа кошта око 350.000 динара, а потребна је и дигитална вага, која кошта око 40.000 динара тако да нам укупно треба око 400.000 динара – каже Меша Подбићанин.

Привредник Хитко Башовић, власник фирме „Еуро хоризонт“ каже да су покренути жељом да деца одмах по рођењу не морају да иду у Ужице већ да потребну негу могу да добију у Пријепољу.

Клуб пријепољских привредника броји око 40 предузетника и предузетница, који, према речима Меше Подбићанина, желе и хоће да помогну својим суграђанима. Због тога апелује на запослене у здравству да им се обрате када имају сличне проблеме, а они ће, колико је у њиховој моћи, покушати да помогну.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY