Донација пријепољских привредника породилишту

Донација пријепољских привредника породилишту

У породилишту пријепољске болнице тренутно постоји само једна лампа за сунчање новорођенчади, која имају повишене вредности билорубина. Привредник Меша Подбићанин, сазнао је за овај проблем, преко пријатеља, али и своје раднице, чије су тек рођене бебе због недовољног броја лампи, морале на терапију да иду у Ужички здравствени центар.

Меша Подбићанин, председник Клуба привредника Пријепоља
Ми сви знамо како је мајци када се дете, новорођенче, одвоји од ње и мора да иде 100 километара у Ужице у болницу. Ја сам дошао на идеју да помогнемо и доктор Обућина ми је рекао да би та једна лампа била довољна да деца не иду у Ужице. Ја сам онда позвао своје колеге привреднике, да помогнемо и дамо колико ко може и да скупимо и купимо ту лампу. Једна лампа кошта око 350.000 динара, а потребна је и дигитална вага, која кошта око 40.000 динара тако да нам укупно треба око 400.000 динара – каже Меша Подбићанин.

Привредник Хитко Башовић, власник фирме „Еуро хоризонт“ каже да су покренути жељом да деца одмах по рођењу не морају да иду у Ужице већ да потребну негу могу да добију у Пријепољу.

Клуб пријепољских привредника броји око 40 предузетника и предузетница, који, према речима Меше Подбићанина, желе и хоће да помогну својим суграђанима. Због тога апелује на запослене у здравству да им се обрате када имају сличне проблеме, а они ће, колико је у њиховој моћи, покушати да помогну.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *