100 спортиста и спортисткиња из Пријепоља на 56. МОСИ у Сокоцу

100 спортиста и спортисткиња из Пријепоља на 56. МОСИ у Сокоцу

На 56. Међуопштинским омладионским спортским играма у Сокоцу учешће је за сад потврдило 27 општина из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе са близу 2.200 такмичара и такмичарки. По први пут на највећој аматерској спортској смотри учествоваће спортисти из Сребренице и Севојна. Екипа Пријепоља бројаће ове године око 100 спортиста и спортисткиња.

Као и сваке године увек идемо у најбољем саставу. Мало су нас пореметиле неке обавезе појединих спортиста што се тиче факултета, неких радова, малина…али смо ипак успели да окупимо добру екипу. Пријепоље први пут ове године води све спортисте и на отварање. Значи, сви одлазимо први дан, а враћамо се последњег дана – рекао је председник Спортског савеза општине Пријепоље Милован Милићевић.

Осим малог и великог фудбала и женског рукомета пријепољски спортисти ће се надметати у свим осталим дисциплинама, а имаћемо и три такмичара на ПАРА МОСИ. Ипак, највећа жал остаје што у Сокоцу неће наступити пријепољске рукометашице које су последњих пет година освајале прво место.

Ту би нам била сигурна медаља, међутим због градова који нису пријавили екипу у женском рукомету ( пријављене су три, а услов да би се такмичили је минимум четири екипе и више) ове године женски рукомет неће донети медаљу са МОСИ – истакао је Милићевић.

На 55. МОСИ у Прибоју пријепољски спортисти освојили су 11 медаља, шест златних, три сребрне и две бронзане. Амбиције су високе и ове године.

Као и сваке године ми идемо на највећи успех. Прошле године смо укупно били четврти ( и у мушкој и у женској конкуренцији). Надам се да ћемо ове године поновити успех из Прибоја, а по могућности и да га надмашимо. Свака екипа која иде има шансу за медаљу, од мушке одбојке и рукомета, мушке и женске кошарке, планинара обе екипе…тако да се надам да ћемо побољшати успех у односу на прошлу годину – оптимиста је Милићевић.

У Сокоцу се приводе крају завршне припреме, а град с око 6.000 становника имао је мањих проблема са смештајним капацитетима. Према речима Милићевића наши спортисти ће имати одличан смештај за разлику од прошлогодишњег и нада се да ће бити задовољни.

Аутобуси са спортистима и спортисткињама из Пријепоља пут Сокоца креће у среду, 3. јула са паркинга испред Дома културе.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *