Око 2.700.000 динара из општинског буџета уложено у Дом здравља Пријепоље

Око 2.700.000 динара из општинског буџета уложено у Дом здравља Пријепоље

Сви грађевински радови и јавне набавке су спроведене у циљу санације дотрајалих делова зграде и просторија Дома здравља. Један од најзахтевнијих послова, вредан око 416.000 динара приводи се крају у сеоској амбуланти у Јабуци, док су међу инвестицијама највидљивије две печурке испред Дома здравља, чија је набавка и монтажа коштала око 190.000 динара.

Неке инвестиције планиране у 2017. години пренели смо у ову годину јер смо касно расписали тендере, а онда временски услови нису дозволили радове тако да те послове сада реализујемо. Две печурке на платоу су већ веома искоришћене, служе као место за одмор и предах пацијената. Осим тога, у току је постављање термо изолације на амбуланти у Јабуци. Санирали смо и прилазе у Аљиновићима, Бабинама, поправили ограду у Бродареву, окречили просторије у Дому здравља – каже директор Дома здравља Пријепоље доктор Сеад Поровић.

Из општинске касе у 2017. години издвојена су средства за куповину новог котла, који је решио проблем грејања у Дому здравља, али и у Општој болници. Ово је само једна од инвестиција у здравство, за које је прошле године издвојен значајан део средстава, каже начелник Одељења хирургије Опште болнице у Пријепољу и члан општинског већа Зулкефил Садовић.

Набавили смо ултразвучни апарат после 15 година и тако побољшали услугу нашим пацијентима. Имамо веома добру сарадњу са Домом здравља коју ћемо наставити и даље. Не само кроз финансијску подршку већ и кроз пројекте код Владе, тако да би требало да Дом здравља добије возило вредно око 30.000 евра. На жалост, не можемо да помажемо Општој болници због недостатка овлашћења и законских форми, али трудићемо се на неке друге начине да урадимо колико можемо – каже члан Општинског већа доктор Зулкефил Садовић уз напомену да су представницима локалне власти сви пацијенти једнако важни.

Директор  Дома здравља каже да ће су у наредном периоду фокусирати на завршетак започетих радова на сеоским амбулантама и набавку медицинске опреме која недостаје.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *