Златна медаља и пут у Сплит за Амара Мемовића и Зијада Меховића

Златна медаља и пут у Сплит за Амара Мемовића и Зијада Меховића

Више од 70 градова у Србији, који су се такмичили на 20 окружних такмичења Спортских игара младих  учествовали су на Државном финалу у Београду. У тако великој конкуренцији 10 екипа које су отишле из Пријепоља освојиле су пет медаља.

Утисак је да је комплетна организација игара и  комплетан резултат наше екипе у Београду фантастичан. У Сплит су се пласирали одбојкаши на песку и кошаркаши у уличном баскету. Сребрне медаље су освојили одбојкаши и рукометашице, док су бронзану медаљу освојиле кошаркашице. Очекивања смо у потпуности испунили, а у појединим спортовима смо имали и позитивна изненађења као што су одбојкаши, док су добар резултат остварили и рукометаши, који су освојили четврто место – каже координатор Спортских игара младих за Пријепоље Бранислав Дивац.

Карту за финале у Сплиту прво су оверили  Филип Плескоњић, Огњен Матовић, Рифат Ровчанин и Владимир Мосуровић који су у дисциплини улични баскет „3 на 3“ освојили сребрну медаљу.

Златну медаљу и пласман на међудржавно финале Спортских игара младих у Сплиту остварили су и дечаци у одбојци на песку Зијад Меховић и Амар Мемовић под вођством тренера Самира Мемовића. Они су истовремено били у екипи која је освојила сребрну медаљу у великој одбојци.

И Амар и Зијад су задовољни освојеном златном медаљом, а надају се да ће се са најсјајнијим одличјем вратити из Сплита.

Велики је ово успех две године заредом бити најбољи у држави. Турнир је ове године био много јачи него прошле. Имали смо тежак распоред на старту јер смо играли са Великим Градиштем, најбољом екипом у држави – каже тренер одбојкаша Самир Мемовић.

Међудржавно финале Спортских игара младих одржаће се од 20. до 26. августа у Сплиту, а окупиће најбоље младе спортисте из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

фото: Спортске игре младих

Опширније у видео прилогу.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци