Манифестација „Мед је лек за дуг век“: Пчелари задовољни овогодишњим приносом меда

Манифестација „Мед је лек за дуг век“: Пчелари задовољни овогодишњим приносом меда

 

Манифестација „Мед је лек за дуг век “ и ове године окупила је задовољавајући број излагача, сматрају организатори.

Ово је 13. изложба меда и ми смо већ стекли одређено искуство и рутину. То је нешто што се сваке године понавља али се и надограђује, тако да оно што смо прошле године промашили ове године смо то поправили – каже председник Удружења пчелара Пријепоља Мирсад Хоџић.

Година, због киша, није била наклоњена пријепољским пчеларима али су излагачи  углавном задовољни, о чему говори и богата понуда на њиховим штандовима. У понуди су се могле наћи различите врсте меда, прополиса, млеча, лековитог биља али и кошница, нуклеуса и опреме за пчеларство.

Из Савеза пчеларских организација Србије сматрају да је сада најважније сачувати друштва за следећу годину.

Саветујем свим пчеларима да што пре почну прихрану пчела за зимски период, и то великим количинама хране али и почети третирање пчела. Ја мислим да ће ове године имати доста варое у односу на прошлу годину. Прошла година је била сушна па је било врло мало варое али ове године ће је сигурно бити много више и онда ће доћи до губитака друштва. Многи пчелари, како сам сазнао, чија друштва нису имала довољно меда, а нису их прихрањивали, већ су изгубили друштва – каже члан извршног одбора СПОС-а за Златиборски округ Саво Мрдак.

Свим излагачима уручене су захвалнице, а изложбу меда и пчелињих производа „Мед је лек за дуг век“ песмом и игром улепшали су малишани Дечије установе „Миша Цвијовић“. Изложбу је као и претходних година организовало Удружење пчелара Пријепоље уз сарадњи са Туристичком организацијом Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци