У осам основних школа у општини Пријепоље у школске клупе село 332 ђака првака

У осам основних школа у општини Пријепоље у школске клупе село 332 ђака првака

Летњи распуст је завршен и школске учионице су од данас поново пуне ђака. У први разред основне школе  ове године кренула су деца рођена у периоду од 1. марта 2011. до 28. фебруара 2012. године. У односу на прошлу годину уписано је 28 ђака мање.

Највише првака и ове године кренуло је у основну школу „Владимир Перић Валтер“, и то 113 ђака, 100 у матичној школи и 13 у издвојеним одељењима. По броју уписаних првака на другом месту је основна школа “Светозар Марковић“ у Бродареву, у чије клупе је ове године село 65 ђака, 54 првака у матичној школи и 11 у издвојеним одељењима. Основна школа „Свети Сава“ у Бостанима ове године је уписала 43 првака. Први пут у школске клупе у основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату село је 58 ђака првака, од тога 22 у издвојеном одељењу у Ратајској. Основна школа „Бошко Буха“ у Ивању примила је 21 ђака првака,  док је 9 ученика и ученица први пут село у клупе основне школе „Михајло Баковић“ у Сељашници. У основној школи „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи  ове године уписан је 21 ђак првак, што је скоро исти број као и прошле године, а након годину дана паузе основна школа „10. октобар“ у Бабинама уписала је 2 првака.

У три средње школе у Пријепољу од планираних 347 места уписано је 305 ученика и ученица. Економско-трговинска школа уписала је 120 ђака, што је идентично прошлогодишњем броју. У Техничкој школи  у први разред кренуло је 100 ђака, док је Пријепољска гимназија ове године уписала 85 ученика и ученица, међу којима је први пут и 16 ђака новоотвореног рачунарског смера.

 

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *