Милион динара за реконструкцију мокрог чвора на одељењу психијатрије на Чаиру

Милион динара за реконструкцију мокрог чвора на одељењу психијатрије на Чаиру

Трећу годину за редом Општа болница у Пријепољу, као део Здравственог центра Ужице, у оквиру расподеле средстава за здравствене установе чији је оснивач Република Србија,  добила је од Министарства здравља средства предвиђена за набавку опреме и инвестициона улагања.

Радоман Лазовић, начелник Техничке службе Дома здравља и Опште болнице у Пријепољу
Ове године Министарство здравља за цео Здравствени центар Ужице определило је 5 милиона динара. Од тога милион динара је предвиђено за нашу болницу. Та средства смо предвидели да се уради реконструкција мокрог чвора на одељењу психијатрије – каже Начелник техничке службе Дома здравља и Опште болнице у Пријепољу Радоман Лазовић.

Према речима Лазовића реконструкцијом ће бити обухваћене комплет водоводне и канализационе инсталације, плочице, санитарије, врата. Дакле, све оно што је овим пројектом предвиђено. Ово није први пут да болница у Пријепољу користи ова средства за инвестициона одржавања.

Пре две године смо урадили реконструкцију мокрог чвора на интерном и једном делу хируршког одељења. Прошле године завршили смо тај други део хирургије и интензивну негу, коју смо окречили и заменили плочице – рекао је Лазовић.

Зграда Службе за психијатријске болести на Чаиру изграђена је пре више од 60 година, па је свака реконструкција увек добродошла. Пре месец дана, захваљујући средствима које је обезбедио Здравствени центар Ужице и фирми „Ровчанин“ из Грачанице, која је обезбедила мајсторе окречен је ходник и две собе за пацијенте.

Тендер за извођача радова расписало је Министарство здравља, а изабрана је фирма из Рашке која је и претходне две године изводила радове у оквиру ове подршке. Реконструкција је почела 26. октобра, а рок за завршетак свих радова је месец дана. Радови би требало да буду готови већ крајем следеће недеље.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци