Анкета ТВ Форум на Међународни дан толеранције: Све смо мање толерантни

Анкета ТВ Форум на Међународни дан толеранције: Све смо мање толерантни

Толеранција подразумева вољу и способност да прихватимо различитости у политичким уверењима, верским, расним или сексуалним припадностима.Толеранцију је потребно градити и неговати од најранијег узраста, па је поводом Међународног дана толеранције министар просвете прихватио иницијативу Поверенице за заштиту равноправности да први час у свим школама данас буде посвећен теми толеранције, међусобном поштовању и разумевању. Толеранција у нашој локалној заједници није заступљена у великој мери, став је већине наших суграђана и суграђанки.

Када је у питању дискриминација, Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић истакла је да се највећи број притужби и даље односи на угрожавање људских права особа са инвалидитетом и полну дискриминацију, а све чешћи су и случајеви дискриминације због здравственог стања и старости. Тржиште рада је и даље област у којој је највише изражена дискриминација, и полна и старосна. Наши суграђани и суграђанке подељени су када је реч о дискриминацији у нашем друштву.

Поводом Међународног дана толеранције Повереница за заштиту равноправности у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији сваке године додељује „Годишњу медијску награду за толеранцију“. Прошле године међу награђенима је била и новинарка Телевизије Форум Мирела Вељовић. Она је за документарну емисију „Л Говор Б Толеранције“, која је произведена у оквиру пројекта „Глобално и локално – битна је толеранција“,  освојила трећу награду у категорији репортажа.

Анкету погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *