Конкурс за новинарску награду „Дејан Анастасијевић“ до 30. марта

Конкурс за новинарску награду „Дејан Анастасијевић“ до 30. марта

Независно удружење новинара Србије, уз подршку Амбасаде Сједињених америчких држава, шеснаесту годину за редом додељује Награду за истраживачко новинарство, која од прошле године носи име по новинару Дејану Анастасијевићу.

Награда заистраживачко новинарство НУНС-а додељује се у три категорије: електронски медији (радио и телевизија), штампани медији и онлајн медији. За награду могу да конкуришу аутори радова који су објављени у медијима у Србији од 20. априла 2020. до 20. марта 2021. године. Kрајњи рок за пријаву на конкурс је 30. март 2021. године. Радове може пријавити сам аутор, његов уредник или колега.

Награда се додељује за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од изузетне важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, и откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.

Информација о три номинована рада у свакој категорији биће објављена на сајту НУНС-а, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда. Победници у све три категорије биће награђени са по 100.000 динара. НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање недељу дана пре свечане доделе награда која ће се организовати поводом Дана слободе медија 3. маја.

Прошле године награђени су Адам Сантовац, за документарни филм „Мегадипломац“ у продукцији ТВ Н1, новинари Александар Ђорђевић и Јелена Вељковић, за серијал текстова редакције БИРН-а „Отац министра полиције – повлашћени трговац оружјем“, и Вук Цвијић за серијал текстова „Афера Kрушик“, објављених у недељнику НИН.

Све информације о конкурсу и условима могу се добити на wеб страни НУНС-а www.nuns.rs, путем е-маил адресе program@nuns.rs или на телефон 066 88 22 001.

Подели на мрежама

Повезани чланци