Алдин Јоновић и Емил Бећировић успешни на такмичењима из енглеског и српског

Алдин Јоновић и Емил Бећировић успешни на такмичењима из енглеског и српског

Поред успеха ђака који су се такмичили из предмета у домену природних наука и оних који су остварили сјајне резултате на такмичењу у атлетици, Основној школи „Свети Сава“ у Бостанима ове године стигле су дипломе и у такмичењима из енглеског и српског језика. Алдин Јоновић је био први на окружном такмичењу из енглеског језика, док је Емил Бећировић побрао бројне награде и признања на више литерарних и песничких конкурса.

Ученик осмог разреда Алдин Јоновић је енглески језик заволео још од детињства, када се сусрео са првим цртаним филмовима на овом језику, а ту љубав је кроз школовање и гледање филмова развијао, богатећи фонд речи и усавршавајући граматику.

Емил Бећировић је ученик шестог разреда, који стиховима успева да дочара и најнежнија осећања и слике. За свој таленат више пута је награђен, а био је и трећи на „Лимским вечерима дечје поезије“, у конкуренцији од 315 радова.

Директор школе Бесим Бегановић истиче да је посебно поносан што су такмичари показали успех из више области, што говори о свестраности деце и квалитету наставе из свих предмета.

Поред успеха на такмичењима из језика, школи „Свети Сава“ са овогодишњих такмичења у физичком фаспитању стигле су три дипломе са међуокружног и једна са окружног нивоа такмичења, а ту су и дипломе са окружних такмичења из физике, математике и познавања саобраћајних прописа.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци