Александар Бабић: Пешке до Београда због опстанка клуба

Александар Бабић: Пешке до Београда због опстанка клуба

Председник и играч Рукометног клуба „Победник“ Александар Бабић кренуо је данас  пешке из Пријепоља до Београда у знак протеста због одлуке Рукометног савеза Централне Србије, која пријепољском клубу, због дуговања од 36 хиљада динара, није издала дозволу за такмичење у Првој лиги Запад.

Уместо на пут у Аранђеловац, где је овог викенда требало да одиграју утакмицу 3. кола Прве лиге Запад,  Александар Бабић се у петак запутио у Београд са жељом да се састане са председницом Рукометног савеза Србије Миленом Делић. Разлог је одлука Рукометног савеза Централне Србије да због дуга из претходне сезоне рукометашима Победника не изда дозволу за такмичење.

За пет година колико постоји, РК “Победник” није остао дужан ништа осим ових 36 хиљада динара. Ми ћемо то платити, али хоћемо да нам плаћање одложе на рате, јер сада нисмо у могућности због ускраћених средстава од општине. Порука је јасна. То некоме не одговара,а ми само хоћемо да решимо ово одлагањем дуга. Међутим, немамо разумевања код Рукометног савеза Централне Србије, а они су, ваљда постављени због клубова, а не ми због њих – каже председник и играч РК “Победник” Александар Бабић.

Како је наведено у одлуци Рукометног савеза Централне Србије, против ове одлуке клуб је имао право жалбе у року од три дана од дана достављања решења, уз уплаћену таксу од 24 хиљаде динара.

Одлука је донета 29. септембра. Иако сам претходно одложио утакмицу 1.кола, ја сам одлуку добио тек 5. октобра, што је за мене мало чудн да одлука стоји у фиоци седам дана, ваљда је требало да је добијем истог тог дана. Добио сам одлуку да не можемо да се такмичимо, јер нисмо испунили све услове, апре тога сам имао право на жреб, на Бергерову листу где и са ким играмо, а на крају са нас избацили онда када је њима одговарало. То је дискриминација РК “Победник” – сматра Бабић.

РК „Победник“  је основан 2016. године. За три године од Друге лиге стигли су до Супер Б лиге. Према речима Бабића, нису увек имали разумевање општинске власти када су у питању средства намењена за спорт.  У 2020. години из општинског буџета су добили 450 хиљада динара.

Сматрам да сам све оправдао по писаним апликацијама за шта се троше средства. Претходна власт је оправдала прву рату. Онда је нова власт поновила ревизију и установила да треба да вратим 340 хиљада динара иако сматрам да нема никаквог основа. Половину хранарине у износу од 230 хиљада динара су оправдали, а половину нису што је по мени нелогично. Али овде изгледа ради ко како хоће, али ћемо се борити – истакао је Бабић.

Бабић очекује да ће председница Рукометног савеза Србије имати разумевања и да неће дозволити да се клуб угаси.

Један клуб који је за пет година прошао три ранга да се угаси за 30 – 40 хиљада и да нема разумевања од Рукометног савеза – то би био задњи корак у гашењу рукомета у Србији. У задњих неколико година у регионе Западне Србије угасили су се клубови у Сјеници, Бајиној Башти, Пожеги..сада таква ситуација прети и “Победнику”. Ако им је то циљ, онда нека то кажу јавно, а не да се крију иза паравана – закључио је Бабић.

На пут из Пријепоља Бабић је кренуо сам. Испратио га је Чедомир Ђачић из Пљеваља који је са Бабићем учествовао у ходочашћу на Свету Гору 2019. године.  

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци