Спорт

Алмир Мемић: Бронзана медаља са ЕП У Будви највећи успех у каријери

Са недавно одржаног Европског првенства за младе у Будви члан Бокс клуба “Микс“ из Пријепоља и репрезентативац Србије Алмир Мемић вратио се са бронзаним одличјем, што је највећи успех у његовој досадашњој каријери.

До највећег успеха у каријери Алмир Мемић, један од седам такмичара који су бранили боје Србије у Будви, дошао је у веома јакој конкуренцији, јер су на првенству учествовали такмичари из 22 државе. Како каже, могло је и боље, али је задовољан оствареним резултатом.

Ово је највећи успех у мојој каријери где сам представљао Србију. Феноменалан је осећај стати на победнички трон. За медаљу сам боксовао са репрезентативцем Албаније, где сам победио једногласном одлуком судија 5:0. У полуфиналу сам боксовао са репрезентативцем Црне Горе. У егал мечу сам изгубио на поене 4:1. Али, ја сам задовољан мојим успехом и надам се да ће следеће године бити много боље – каже Алмир Мемић.

Овај успех још више добија на значају ако се узме у обзир чињеница у каквим условима су тренирали, јер због епидемије корона вируса нису имали довољно тренинга. Алмиров тренер Милан Микица Томашевић задовољан је оствареним резултатом.

Ова медаља са Европског првенства је веома значајна јер је Алмир Мемић, од када је почео да тренира доста обећавао и освајао бројне медаље, али је овА бронзана свакако најзначајнија. Овом медаљом је име Пријепоља уписао у историју бокса – каже Алмиров тренер Милан Томашевић који сматра да је по квалитету могао и до златне медаље, али му жреб није био наклоњен, јер се у полуфиналу састао са домаћим такмичаром који је касније освојио златну медаљу.

За пет година, колико тренира бокс, Алмир је остварио бројне успехе, а његови планови  сада су усмерени ка сениорској каријери. Следеђе године очекује га првенство Европе за млаће сениоре у Француској. Алмирова бронзана медаља је круна успешне сезоне Бокс клуба „Микс“, с обзиром да су недавно постали шампиони Србије у укупном пласману за 2020. годину.

Ми смо први од 80 клубова који су се такмичили ове године у свим узрастима, од пионира, кадета, јуниора, девојака, младих и сениора. Освојили смо седам медаља и убедљиво смо освојили прво место на државном нивоу – са поносом истиче резултате својих такмичара тренер Томашевић.

Боксери и боксерке БК „Микс“ и ове године са успехом се такмиче у боксерској лиги Шумадија, где су прошле године освојили прво место, а тренутно су и лидери првенства.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *