Аммар Мешић: Прижељкивао сам улогу са Небојшом Глоговцем

Аммар Мешић: Прижељкивао сам улогу са Небојшом Глоговцем

Млади глумац из Пријепоља Аммар Мешић успешно гради своју глумачку каријеру у Београду. До пре само десетак година Аммар је глумио на сцени Аматерског позоришта Дома културе, а сада режира представе за децу и одрасле.

Мени је заиста леп осећај и заиста се трудим да тој деци угодим и да им покажем шта је право позориште. Сцена у Пријепољу је једна од највећих сцена у Србији, али на несрећу, потпуно је неискоришћена.Нажалост је тако али се свим силама трудимо и деца и ја да то не буде тако – каже Аммар Мешић.

Аммар потиче из спортске породице, а и сам се у детињству бавио одбојком.

Одбојка је увек у мени захваљујући мом деди, ујаку, мами – читавој породици. Међутим, просто те пут нанесе на нешто друго. Свидела ми се глума те давне 2006. године и просто из спорта сам се одлучио за глуму, другачији вид спорта – сматра Аммар и додаје да је и глума један веома тежак спорт и дас ни мало није забавна.

Након завршене Пријепољске гимназије љубав према глуми одвела га је у Ниш, где је завршио Академију уметности у класи професора Ирфана Менсура.

После неколико улога одиграних у Нишу, Аммар се сели у Београд. Био је свестан да је то пут којим се теже иде.

Као и у сваком послу мораш да се бориш сваки дан, сваку ноћ. Да кумиш, да молиш, да преклињеш, да тражиш, да се дружиш, да излазиш, да читаш, учиш, радиш на себи… Ипак, мислим да се то кад тад исплати – рекао је Мешић.

Задовољан је досадашњом каријером.

Стварно имам неке улоге које ћу памтити, као на пример серија Игра престола, филм у Атини који сам снимао. Први пут сам се ове године дотакао професионалног позоришта. Реч је о позоришту  „Мадленијанум“ где играм две представе: то су „Хармсови случајеви“,  редитеља Тадије Милетића и представа „Присутност“, редитељке Ане Радивојевић – рекао је Аммар.

За сада не прижељкује ни једну улогу, али…

Прижељкивао сам неке глумце са којима сам желео да радим, али неки су нас напустили прошле године. Један од њих је Небојша Глоговац. То ми је јако жао, јер он је мој омиљени глумац и глумачки узор. Одгледао сам скоро сваку његову представу и филм – искрен је млади глумац.

На питање „глума или режија“  Аммар нема дилему.

Глума! Ја сам глумац. Ово је аматерско позориште, а ја сам аматерски редитељ.

У ишчекивању премијере дечије представе „Тарзан“, коју припрема у свом родном граду, нада се да ће ускоро имати прилику да на сцени заигра са братом Денијем, такође глумцем, за кога каже, да је талентованији од њега.

Oпширније у висео прилогу:

 

 

Подели на мрежама

Повезани чланци