Анђела Цмиљановић ученица генерације Техничке школе

Анђела Цмиљановић ученица генерације Техничке школе

Титула ђака генерације Техничке школе у Пријепољу ове године је припала Анђели Цмиљановић, ученици која се школовала у смеру Машински техничар за компјутерско конструисање. Својим знањем, успесима на такмичењима и примерним владањем заслужено је понела ово вредно признање, које је мотивише да и у будућности вредно и предано ради, како би постигла најбоље резултате.

Након завршене Основне школе „Милосав Стиковић“ у Коловрату са врлодобрим успехом, Анђела Цмиљановић је пратећи своја интересовања уписала Техничку школу, смер Машински техничар за компјутерско конструисање, где је постигла изузетне резултате.

Главни утисак након ове четири године ми је да је све прошло онако како сам замишљала када сам уписивала Техничку школу, која у том тренутку и није била нарочито популарна међу бољим ђацима. У другом и трећем разреду нас је мало омела корона, међутим у четвртом смо се вратили нормалној настави, која је ојачала наше пријатељске везе у одељењу и поправила квалитет стеченог знања, посебно из стручних предмета – истиче Анђела Цмиљановић, коју је Наставничко веће прогласило за ученицу генерације Техничке школе.

Одличан успех у школи употпунила је успехом на такмичењима из историје, где је освојила прво место на окружном такмичењу.

Нисмо имали могућности да идемо на више такмичења јер су многа била одложена због короне. Ја сам се две године такмичила из историје, иако није била у непосредној вези са мојом струком. Нашла сам времена за припреме за такмичење јер историју јако волим – каже Анђела.

Са хвалом говори о својим професорима, истичући да је од њих поред образовних лекција добила и корисне савете за даље школовање. Звање ђака генерације мотивација јој је да и у будућности да свој максимум.

Титула ђака генерације ће ми пуно значити као стимуланс за даље школовање, јер сам је добила у струци у којој намеравам да наставим и даље школовање – поносно истиче Цмиљановић.

Планира да упише Факултет техничких наука у Новом Саду.

Пријемни је 28. јуна а полаже се математика и логика. Надам се добрим резултатима јер сам на време почела са припремама и имам добру подлогу – оптимистична је Анђела.

Анђели желимо много успеха на даљем образовном и професионалном путу.

Подели на мрежама

Повезани чланци