Армин Синанчевић трећи у финалу Дијамантске лиге

Армин Синанчевић трећи у финалу Дијамантске лиге

Атлетски репрезентативац Србије Армин Синанчевић, заузео је треће место у бацању кугле у финалу Дијамантске лиге у Цириху. До бронзаног одличја, у веома јакој конкуренцији, момак из Бродарева је дошао резултатом који је за самао два центиметра лошији од државног рекорда који је у његовом власништву.

Хитац, којим је заузео трећу позицију на финалном митингу Дијамантске лиге у Цириху, Армин Синанчевић је забележио у последњој, петој серији када је куглу бацио на даљину од 21,86 метара. Тим резултатом Синанчевић је био надомак новог националног рекорда, који  износи 21,88 метара, који је управо он поставио ове године.  Испред њега била су само два америчка бацача, Рајан Краузер, коме је и припао трофеј Дијамантске лиге и Џо Ковач, који је заузео друго место. Армин је тако на одличан начин окончао сезону у Дијамантској лиги пошто је у Дохи био трећи, а у Фиренци други. На Олимпијским играма у Токију пласирао се у финале, где је заузео седмо место.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је у овогодишњем издању Дијамантске лиге пошто је на последњем митингу у сезони заузела прво место са скоком од 6,96 метара. Ово је била 16. победа Иване Шпановић на неком митингу Дијамантске лиге и трећа титула, после 2016. и 2017. године. Победа је српској атлетичарки донела чек на 30.000 долара и директан пласман на Светско првенство 2022. године.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци