Друштво

,

Образовање

Азра Кахровић из Пријепоља ђак генерације Средње медицинске школе у Новом Пазару

Уз ђаке генерације пријепољских средњих школа, телевизија Форум представља и ученике и ученице из Пријепоља који су се својим знањем и постигнућима истакли у школама ван наше општине. Једна од њих је Азра Кахровић, која је проглашена за ученицу генерације Средње медицинске школе „Два хероја“ у Новом Пазару.

Азра је одличне резултате остваривала још као ученица Основне школе „Михајло Баковић“ у Сељашници, коју је завршила као ђак генерације. Учествовала је на бројним такмичењима, а посебно се истицала у беседништву и рецитовању.

Моји почеци се везују за две науке, ја бих то тако рекла. Прва је медицина, за коју сам се и одлучила, а друга је била нешто између новинарства и књижевности. Што се тиче беседништва и јавног говора – са тим сам почела још у Основној школи “Михајло Баковић” у Сељашници. То је једна мала, али дивна школа која ми је пружила једну одличну одскочну даску, пре свега за такмичења у беседништву, рецитовању, српском језику и књижевности… Међутим, све време сам имала на уму да свој живот желим да посветим хуманости, а најбољи начин за то је била медицина, односно средња медицинска школа – каже Азра Кахровић, ученица генерације Средње медицинске школе „Два хероја“ у Новом Пазару.

За медицинску школу у Новом Пазару је везују најлепше успомене, а сматра и да је стекла доста знања, што потврђује и Вукова диплома.

Почев од директорице, педагогице, свих мојих професора – увек су били уз мене! Увек су ми давали ветар у леђа и захваљујући њима ја сам остварила сва ова такмичења. Када сам ја сумњала у себе, они нису, због чега сам и остварила многобројне успехе. Прва и друга година се углавном базирају на теоријском знању. Трећа и четврта имају више пректичног рада. Ја сам била у смеру Педијатријска сестра техничар, тако да сам доста радила са децом, где треба посебно пуно љубави и пажње – истиче Азра.

Своје знање стечено у средњој школи наставиће да надограђује на Медицинском факултету у Београду, а титула ђака генерације ће је мотивисати да се додатно труди и себи задаје само највише циљеве.

Није мала ствар када сте ђак генерације, да не будем скромна, због тога што то значи да сте се издвојили од свих осталих. У мојој средњој школи било је шест одељења са доста изванредних ученика. Када сте ђак генерације, јасно вам је да сте се много трудили и да већ имате једну количину самопоуздања, да знате да можете да радите велике ствари. Због тога себи постављате циљеве да будете такви и на факултету и да сутра будете и један од најбољих доктора – каже Азра.

Иако је одлучила да каријеру гради у области медицинских наука, љубав према књижевности и беседништву наставиће да негује, због чега своје слободно време најрадије проводи уз добру књигу поезије или прозе.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци