Башта Хариса Јаховића и његове веренице Ернесе најлепша у Акцији “За цветне оазе Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја”

Башта Хариса Јаховића и његове веренице Ернесе најлепша у Акцији “За цветне оазе Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја”

У тринаестој по реду акцији у којој бирамо најбоље уређене баште и балконе, титулу најлепше понела је цветна оаза вереничког пара Хариса Јаховића и Ернесе Шуман из прибојског села Крајчиновићи. Због поштовања  епидемиолошких мера, традиционална свечаност проглашења победника је изостала. Награде су уручене појединачно.

Да се и поред свих обавеза које доноси живот на селу може одвојити  време за уређење дворишта и неговање цвећа, сведочи цветна оаза Хариса Јаховића, из прибојског села Крајчиновићи коју предано уређује са својом породицом и вереницом Ернесом.

У име породице Јаховић захваљујем што сте нам омогућили да учествујемо у овој манифестацији и што сте изабрали нашу башту као најлепшу ове године. Хвала и на прелепој награди коју сте ми данас уручили. Што се тиче баште, највише је уређује Харис и његова мајка. Ја сам ту да изаберем неке детаље кад он добије неку идеју и да то заједно реализујемо. Сад у летње време је изузетно пријатно седети и пити кафу у башти, посебно у вечерњим сатима. Тај кутак нам је најлепши за све. Чак и комшије када дођу највише воле да седе испред куће у башти – каже Ернеса Шуман.

Акцију избора најлепше уређене баште Форум жена Пријепоља и Телевизија Форум, уз помоћ пријатеља акције, спроводе већ тринаесту годину за редом. Власници најлепше баште у овогодишњој акцији награђени су уметничком сликом академског вајара Мирка Малешића, коју је уручила директорка Телевизије Форум Милева Малешић и том приликом истакла да је пандемија показала колико нам је природа неопходна у нашем животном окружењу.

Ова акција управо заговара то да уредимо наше баште, дворишта и балконе и да нам лепота природе и цвећа буде увек пред очима. Жао ми је што је изостала традиционална манифестација проглашења победника, али надам се да ћемо следеће године имати ту прилику и поново бити са свим нашим донаторима и пријатељима ове акције, у нашој заједничкој башти – каже Милева Малешић, директорка ТВ Форум.

Уређена дворишта и цветне оазе доприносе и развоју туризма у  општинама Пријепоље, Прибој и Нова Варош. Отуда су у овој Акцији са нама и Туристичке организације из ових општина. Аранжман Цвећаре „Драгана Дивац“ победници је уручила директорка Туристичке организације Пријепоље.

Ми на овај начин шаљемо једну најлепшу фотографију наших крајева, подстичемо и стимулишемо наше суграђане да се баве уређењем својих дворишта, јер уређењем појединачног кутка цветне оазе, ми уређујемо нашу општину и свакако улепшавамо фотографију која иде даље и презентује нашу општину на најлепши начин – истиче Илда Чоловић, директорка ТОП.

Друго место освојила је цветна оаза Милене Јовановић из пријепољског насеља Хашимбеговића Поље, а треће место Елмедин Хурић из села Ивање. Сви победници добили су ваучере Расадника „Табашевић“, како би њихове баште наредне године биле још лепше. Будући да је због пораста броја оболелих од коронавируса небезбедно организовати окупљања изостала је традиционална додела награда и проглашење победника. Надамо се да ће следећа година коначно ставити тачку на епидемију и да ћемо бити у могућности да се вратимо организовању завршне  манифестације у Акцији „За цветне оазе Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја“.

Да подсетимо свих претходних година Акцију су свесрдно подржавали: Туристичке организације и Јавна комунална предузећа из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши, академска сликарка Ивана Ковалчик и сликари Душко Мандић и Драган Нешић, Расадник цвећа Табашевић, „Стилекс“, Салон за масажу „Симфони“, Трговина Авдић, хотели Златарски златник, Златарски бисери и Панорама са Златара, Цвећара „Викторија“, Удружење пчелара Пријепоља, ресторан „Кањон“, фирма „Емилио Штехер“, предузеће „Браћа Томашевић“, Дунав осигурање, Фризерски салони „Алма“ и „Азра“, „Ћатић компани“ са производима бренда “Валц”, Радуловић д.о.о,  МБ Баковић, Матис д.о.о,  Рефко Адиловић, Пољопривредна апотека „Агро промет“, Дисконт пића „Болеро“, Ресторан „Јабука“ и Кафе Плато, цвећара „Драгана Дивац“, Дом културе и фирма „Ес комерц“ са својим природним производима бренда „Волим“ и још многи други, који су током ових 13 година лепим поклонима обрадовали љубитеље цвећа који су учествовали у нашим акцијама.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци