Белкиса Бегановић: Мењати окружење јер заслужујемо боље

Белкиса Бегановић: Мењати окружење јер заслужујемо боље

Од дрвених монтажних зграда са неусловним просторијама за непуне четири године ОШ “Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи, захваљујући напорима директорке Белкисе Бегановић и запослених који су обезбедили донаторска средства за реконструкцију, постала је модерно изграђена школа са савременом опремом и условима за наставу.

Ја сам рођена у Жупи у близини основне школе, коју сам и завршила. Вратила сам се у своју школу након завршеног факултета у којој радим ево већ пуних 35 година. То је био за мене, ја увек кажем, мотив више, јер је то моја школа, то су људи које ја познајем, моје окружење и можда сам се усредсредила и имала жељу да учиним један корак више и да оставим свом месту нову школу. 2013. године смо себи задали домаћи задатак и испунили га до краја, да смо знали шта хоћемо, лично ја. Знам да то хоћу и могу и пренела сам то и на свој колектив и тако функционишемо и на тај начин смо дошли до успеха – истиче директорка ОШ „ Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић.

Како је дугогодишњи синдикални ангажман и позиције у главним одборима Синдиката „Независност“и Уједињених гранских синдиката помирила са садашњом позицијом директорке?

У почетку сам се, првих неколико година понашала синдикално на мом радном месту. Увек сам била за то да се ипоштује закон, наравно то радим и даље, мени је до тога и стало и увек сам реаговала синдикално. Некад мора да буде и другачије  и временом научите да будете флексибилни. Управо што сам научила да сам у покрету, да је прича, енергија, семинари и дружење, доласком на ово место, могу и да кажем да је ова прва година била прилагођавање, али смо онда нашли тај свој пут, кренули смо у пројекте – прича Белкиса Бегановић.

Окружње у ком ради и које жели да мења на боље је инспирише за истрајан рад. Породица је база из које црпи енергију за нове изазове.

Толико је енергије било уложено и апсолутно се нисмо штедели. Желели смо да то изведемо до краја и у томе смо и успели. Наравно, испиришу ме и моја деца која су такође успешна. Старија ћерка је завршила архитектуру и она је директорка фирме у којој је некада радила у Пдгорици. Млађа ћерка је завршила грађевину, она је пројектанткиња у својој фирми, муж је директор једне друге школе… Ми сви радимо и јако се трудимо и то је нешто што ме води – објашњава Белкиса.

Ова неуморна директорка не посустаје, увелико са својим тимом ради на новим идејама и плановима за реализацију нових пројеката.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

1 Comment

  • Zoran , 07/06/2019 @ 19:30

    Svaka čast!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *