Без књижице и упута код лекара – у недељу бесплатни превентивни прегледи

Без књижице и упута код лекара – у недељу бесплатни превентивни прегледи

У пријепољској Општој болници и Дому здравља у недељу 19. маја наставља се акција бесплатних превентивних прегледа. Заинтересовани ће без заказивања и упута, моћи да измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторији.

У циљу превенције и раног откривања болести, у недељу 19. маја сви заинтересовани моћи ће од 8 до 17 сати да обаве ултразвук абдомена у кабинету за ултразвук Опште болнице Пријепоље.

Позивам све грађане да дођу, јер поента ових прегледа је превенција и рано откривање болести. Пацијентима којима ултразвучним прегледом буде нађен неки проблем, могу се јавити код осталих специјалиста у нашој болници, или ће бити упућени у неку другу здравствену установу. Заказивање није потребно, биће само довољно да дођу до кабинета за ултразвучну дијагностику у Општој болници и биће им урађен ултразвук трбуха – каже вршилац дужности директора Опште болнице Пријепоље доктор Бранко Гојаковић.

У истом временском периоду превентивни прегледи биће организовани у Дому здравља.

Ту ће бити два тима лекара и медицинских сестара, где ће пацијенти моћи да измере крвни притисак, ураде ЕКГ, да ураде физикални преглед и да у складу са лабораторијским налазима који ће бити урађени у Болници, предузму одговарајуће мере лечења – каже вршилац дужности директора Дома здравља доктор Елмедин Чичић.

С обзиром да су нам се бројни грађани и грађaнке приликом недавно одржаних превентивних прегледа јавили јер нису могли да обаве преглед, питали смо шта се овога пута препоручује да до тога не би дошло.

Замолио бих грађане да не долазе сви у 8 сати. И они који дођу у 12 сати, биће прегледани, тако да не би било гужве испред кабинета за ултразвук – истиче др Гојаковић.

Превентивни прегледи организоваће се у више од 160 здравствених установа широм земље под покровитељством Министарства здравља.

Подели на мрежама

Повезани чланци