Без крпљења „ударних рупа“ ове године у Пријепољу?

Без крпљења „ударних рупа“ ове године у Пријепољу?

Позив за подношење понуда за извођење радова на рехабилитацији, поправци и одржавању постојећих путних праваца и објеката на подручју општине Пријепоље објављен је у априлу, а одлука о изабраним извођачима је донета у јуну. Радови су подељени у две партије па су тако изабране и две грађевинске фирме. За Партију 1, која се односила на крпљење ударних рупа и пресвлачења површина на путевима, улицама и тротоарима, уговор је додељен oгранку фирме „Сложна браћа“ из Нове Вароши „Путеви Златар“, укупне вредности нешто мање од 3 милиона динара и са роком извођења радова до 31.12.2019. године.

Разлог због ког представници  фирме „Сложна браћа“ Огранак „Путеви Златар“ нису потписали уговор са општином Пријепоље, као наручиоцем посла је, како је наведено у образложењу, што је од расписивања јавне набавке до закључења уговора прошло три месеца, током којих је дошло до повећања цена горива и битумена за око 60-70 одсто на основу чега су захтевали повећање цене асвалта. Из општине Пријепоље им је одговорено да се понуђене цене не могу мењати накнадно, у складу са Законом о јавним набавкама, те је из нововарошке фирме одговорено да уговор не могу потписати и поступак јавне набавке је обустављен.

За Партију 2, извођење радова на одржавању и поправци конструктивних елемената и других објеката путне инфраструктуре, изабрана је понуда фирме „Путекспрес“ из Крушевца, у укупној вредности од 1.250.000 динара, са којом је уговор закључен средином јула.

Подели на мрежама

Повезани чланци