Без операција у пријепољској болници због квара на фрижидеру за крв

Без операција у пријепољској болници због квара на фрижидеру за крв

Све заказане операције у Општој болници у Пријепољу се одлажу, а пацијенти са акутним стањима се шаљу на операције у болнице у Прибоју или Ужицу, због квара на расхладном уређају у коме се чувају деривати крви.

Према речима директора др Зорана Дробњака, ремонт постојећег уређаја старог око 20 година је упитан, због чега је болница упутила захтев Здравственом центру Ужице за привремено уступање специјализованог расхладног уређаја из неке друге установе, уколико постоји та могућност. Уколико нема слободних уређаја који могу бити допремљени у Општу болницу у Пријепољу, директор је затражио набавку новог фрижидера за крв и деривате крви, будући да је без њега немогуће безбедно чување ове драгоцене течности и самим тим немогуће извођење операција.

Све док не буде обезбеђено адекватно чување деривата крви која је неопходна приликом извођења операција, неће бити успостављен редован рад операционе сале, закључио је доктор Дробњак, додавши да ће сви пацијенти са хитним стањима која захтевају операцију бити адекватно збринути у прибојској или ужичкој болници.

Подели на мрежама

Повезани чланци