Екологија

Без помака у решавању проблема депоније Стањевине – До најављеног састанка у Ужицу није дошло

Иако је председник општине Пријепоље Владимир Бабић, за понедељак 28. септембар, најавио састанак у Ужицу поводом решавања дугогодишњег проблема депоније Стањевине, до састанка није дошло јер се нису појавили сви релевантни учесници.

На последњој седници Општинског већа председник општине Пријепоље најавио је скоро решавање вишедеценијског проблема одлагања отпада у општини Пријепоље. На иницијативу народног посланика Крста Јањушевића за понедељак је био заказан састанак у Ужицу.

Решење ћемо знати отприлике у понедељак . Још је потребно да обавимо неке разговоре како би се сви из окружења сложили о том неком решењу, које је можда већ негде на помолу. Морамо уложити значајна средства и напоре, јер депонија Дубоко, и ако прими наш отпад имаћемо проблем примарног разврставања и селекције у трансфер станици Бањица. Али, најважније је да су се сви релевантни чиниоци из политичког света договорили да је време да кренемо у ту реализацију. Јер, први пут, сада, имамо опипљиво решење, нешто што може указати на то да ћемо коначно престати са депоновањем смећа и дизањем у вис депоније Стањевине – говорио је у петак, на седници општинског већа, председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Оптимизам је, међутим, био кратког даха, јер до најављеног састанка није дошло, иако су представници општине Пријепоље отишли у Ужице.

Састанак није одржан, померен је следећу седмицу. Били смо на кратким консултацијама. О том проблему ће се расправљати тек у наредном периоду, а мислим да је сасвим извесно да ће то бити следеће седмице овде негде у нашем крају па ћемо тада имати детаљније информације. Постоји воља свих лидера из региона из разлога што схватамо озбиљност проблема и неопходност његовог решавања, али то није разлог да нешто исхитрено урадимо. Треба све добро сагледати и видети, односно тражити најбоље решење – рекао је председник Бабић.

До новог састанка или договора  несанитарна депонија Стањевине  ће и даље расти у вис и изазивати неверицу оних који долазе или пролазе кроз Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *