Безбедност ђака у Пријепољу на високом нивоу – закључак  просветара и полиције

Безбедност ђака у Пријепољу на високом нивоу – закључак просветара и полиције

Као и претходних година, на почетку и ове школске године одржан је састанак директора основних и средњих школа, педагошких служби и представника полицијске управе Пријепоље, посвећен безбедности ђака у нашој општини. Ови састанци се организују превентивно са циљем реализовања мера ради унапређења безбедности свих ученика и ученица.

„На овим састанцима прво сагледавамо шта је било прошле године, шта би требало мењати, шта побољшати, а главни циљ је безбедност ученика и ученица приликом доласка и одласка из школе, у школском дворишту, у граду…“  – каже Ермедин Дуран, директор Економско-трговинске школе који је, како каже, сигуран да у општини и средњим школама веома мали проценат делеквенције и насиља у односу на окружење.

satanak

Због ђака првака сваког септембра посебна пажња посвећује се саобраћајној безбедности због чега се у близини школа налазе полицијски службеници.

„С обзиром да се неке основне школе налазе поред прометних путева и улица, сви учесници у саобраћају би требало да буду пажљиви и да воде рачуна о ограничењу брзине. Ђаци прваци су можда у пратњи родитеља или сами, а можда нису навикнути на гужву и саобраћај тако да треба бити на опрезу“ – поручује Тања Трипковић, в.д директорке ОШ „Милосав Стиковић“.

На састанку је исказано задовољство досадашњом сарадњом и пројектом школски полицајац који ће бити настављен и у овој школској години јер се води рачуна о свеукупној заштити и безбедности деце.

„Осим саобраћајне безбедности, са Полицијском управом имамо веома добру сарадњу везано за безбедност деце уопште. Присуство школског полицајца је веома значајно у том сегменту“ – каже наша саговорница.

Сарадња у циљу остваривања што веће заштите и безбедности деце, између основних и средњих школа и полицијске управе биће настављена кроз више активности и пројеката и током ове школске године.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци