Друштво

,

Корона вирус

,

Култура

Библиотека „Вук Караџић“ од 4. маја поново отворена за све љубитеље књиге

Следећи препоруку Министарства културе и информисања да установе културе попут библиотека, музеја и галерија наставе свој рад и условима ванредног стања, Библиотека „Вук Караџић“ из Пријепоља отвориће врата за своје кориснике у понедељак, 4. маја уз стриктно поштовање свих превентивних мера.

Библиотека „Вук Караџић“ и у условима ванредног стања наставила је рад у скраћеном радном времену и са ограниченим посетама. По препоруци Министарства културе и информисања и уз сагласност Кризног штаба општине Пријепоље у понедељак ће почети и рад са корисницима, али у складу са мерама заштите које је донела Влада Србије.

Библиотека ће рад са корисницима организовати тако да обезбеди поштовање свих прописаних превентивних мера које се односе на спречавање ширења заразне болести КОВИД 19, уз припремљен план мера заштите запослених за време трајања ванредног стања. То подразумева одржавање социјалне дистанце, дезинфекцију и употребу заштитних средстава, пре свега маски и рукавица као и мере које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору и распореда обављања послова у пословним просторијама – каже директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић.

Неке припремне радње су већ завршене, а неке су у току али из пријепољске библиотеке поручују да спремно дочекују прве посетиоце.

Набавили смо средства и извршили дезинфекцију одељења и огранака у складу са нашим финансијским могућностима. Очекујемо и помоћ локалне самоуправе око набавке средстава, а набавили смо и заштитну опрему за запослене. Рад са корисницима почиње 4. маја, а одвијаће се у једној смени од 9 до 14 сати. Прописано је ношење заштитне опреме како за запослене тако и за кориснике. У просторији не сме бити више од два запослена. Такође, читаоница неће радити до даљег јер је потребно што краће задржавање у просторијама библчиотеке – истиче Садија Хоџић.

Како би се што краће задржавали у просторијама библиотеке, књиге се могу резервисати електронским путем или телефоном.

Библиотека ће пратити мере надлежних органа и у складу са тим прилагођавати и мењати постојеће мере заштите. За сада, на одељења пријепољске библиотеке може улазити само по један корисник уз обавезну маску и рукавице, а за улазак у библиотеку користиће се главни улаз Дома културе.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *