Спорт

Божићни турнир у малом фудбалу за викенд у Пријепољу

Традиционални Божићни турнир у малом фудбалу одржаће се ове године од 10. до 12. јануара у спортској дворани Пријепољске гимназије. У склопу турнира одиграће се и лига будућих шампиона где ће своје умеће показати младе снаге фудбала.

Божићни турнир пету годину заредом организује Спортски савез општине Пријепоље под покровитељством локалне самоуправе.

Божићни турнир почиње 10. и завршава се 12. јануара. Очекујемо један прави празник футсала у Пријепољу. Очекујемо пријаве сениорских екипа са тромеђе као што је и раније било, али и шире. Најављене су екипе из Крагујевца и Чачка. Хтео бих да позовем грађане Пријепоља да узму учешће на турниру и као гледаоци јер ће и ове године моћи да прате лигу будућих шампиона где ће снаге одмерити они најмлађи. Посебно бих хтео да скренем пажњу да је ове године лига будућих шампиона у склопу Божићног турнира, док је прошле године била раздвојена. Практиковаћемо убудуће да такмичење најмлађих футсалера буде у склопу или Рамазанског или Божићног турнира – каже председник Спортског савеза општине Пријепоље Милован Милићевић.

Победнику турнира, поред пехара, припашће новчана награда у износу од 12 хиљада динара, другопласирани тим ће добити 70 хиљада, док ће трећепласирана екипа добити 30 хиљада динара. Биће ту и награде за најбољег играча, стрелца, голмана, награда за фер плеј, а очекује се и ове године награда публике.

Пријава екипа траје до 9. јануара до 12 сати када ће бити одржано и жребање. У зависности од броја пријављених екипа знаће се  да ли ће се играти по групама или ће се ићи на испадање. прошле године најбоља на турниру  била јхе екипа „НТС Пржионица кафе“ из Бродарева која је у финалу победила још једну бродаревску екипу „Глушчо и Едко“.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *