Здравство

Браћа Брдар и Фуад Хаџибулић донирали 100 душека пријепољској болници

Пријепољски привредници браћа Бесим и Сутко Брдар и Фуад Хаџибулић донирали су Општој болници у Пријепољу 100 специјалних непромочивих душека. Са 20 комплета постељина и исто толико јастука овој донацији придружила се и фирма „Стилекс“, која је израдила поменуте душеке.

Нови специјални душеци, које су у договору са директором Опште болнице у Пријепољу обезбедили браћа Брдар и Фуад Хаџибулић, знатно ће олакшати услове пацијентима за време боравка у болници. Пријепољска болница тренутно располаже са 170 болничких кревета.  

Овом количином душека ми ћемо практично све наше кревете заменити новим дућецима, јер у току прошле године имали смо повремену набавку душека из Здравственог центра, а била је једна донација од стране привредника тако да ћемо овом количином обезбедити дуготрајнију снабдевеност и боље услове за наше пацијенте – каже директор Опште болнице у Пријепољу доктор Зоран Дробњак.

Душеке је израдила фирма „Стилекс“.

Они су израђени од суншера високе класе и специјалног непромочивог платна које је отпорно на дезинфекциона средства. Веома су издржљиви и дају удобност пацијентима. Фирма “Стилекс” увек када неко жели да донира болници, а купује код нас, увек се радо одазове том позиву тако да смо и овај пут донирали 20 комплета постељина и 20 јастука – каже менаџерка продаје у „Стилексу“ Елма Турковић.

У име донатора примопредаји душека присуствовао је директор фирме „Тргопек“, једног од предузећа браће Брдар, Џемко Јусовић.

Он је истакао да ово није први пут да браћа Брдар помажу Општу болницу и Дом здравља у Пријепољу.

Надам се да је и ова помоћ дошла у право време, када нам је свима тешко, а посебно болесницима. Ми ћемо и убудуће бити присутни да помогнемо и изађемо у сусрет када год је то потребно и пријепољској болници и Дому здравља и свим нашим грађанима – рекао је у име донатора Џемко Јусовић.

Директор Опште болнице каже да на разне нашине покушавају да обезбеде што боље услове за лешење пацијената.

То су све мали кораци али врло значајни. Поред медицинске опреме, која је потребна за свакодневно дијагностиковање и лечење, потребно је побољшати и боравак пацијената у болници што ћемо и урадити са новим душецима – истиче доктор Дробњак.

Овом, али и бројним другим донацијама у претходном периоду, пријепољска болница у много бољем стању дочекује примену одлуке о оснивању Здравственог центра Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *