Бранкица Јанковић поново изабрана на место поверенице за заштиту равноправности

Бранкица Јанковић поново изабрана на место поверенице за заштиту равноправности

Скупштина Србије изабрала је Бранкицу Јанковић за повереницу за заштиту равноправности, на период од пет година.Од 180 посланика присутних у сали, за избор Јанковић на ову функцију гласало је 178 посланика, један посланик је био против, а један није гласао.

Ово је други мандат Бранкици Јанковић на месту поверенице за заштиту равноправности, а била је јединa кандидаткиеа коју је изабрао Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство. Јанковић је на ову функцију први пут изабрана 2015. године.

Рођена је 18. јануара 1973. у Чачку, Правни факултет завршила је у Београду, мастер студије у Новом Саду, а докторанткиња је на Факултету безбедности у Београду.

Од 2012. до 2014. године Јанковић је била државна секретарка у Министарству за рад и социјалну политику, а од 2006. до 2012. године била је директорка Геронтолошког центра Београда. Јанковић је била и шефица преговарачког тима Србије у процесу приступања Европској унији за Преговарачко поглавље 19 – Социјална политика и запошљавање.

Добитница је неколико награда и признања, међу којима је “Допринос године Европи” за 2018. годину Европског покрета у Србији. Ауторка је више научних и стручних радова и приручника. Говори енглески и руски језик. Удата је и има двоје деце.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *