Букти пожар на Црном врху, на територији општина Прибој и Нова Варош

Букти пожар на Црном врху, на територији општина Прибој и Нова Варош

Пожар који је је још у недељу захватио прибојску планину Црни врх и даље се шири. Ватрогасне јединице из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши, Ужица, Новог Пазара и осталих општина округа су на терену, али ватрена стихија не посустаје. Пожар, који је касније захватио и шуме у селу Рутоши у Новој Вароши и почео да се шири ка реци Увац је локализован, сазнајемо од ватрогасаца на терену.

Тренутно букти пожар на Црном врху и у местима Горња Јелача и Рутоши. Поред високих температура, гашење пожара отежава и ветар, који погодује ширењу пламена а захваћено је око 200 хектара шума, ниског растиња и ливада.

У гашењу учествује 90 припадника Сектора за ванредне ситуације из Прибоја, Нове Вароши, Пријепоља, Новог Пазара, Ужица, Крагујевца, Крушевца и Београда, са више од двадесет ватрогасних и теренских  возила. У  гашењу им помажу ватрогасци  из добровољних ватрогасних друштава из Бајине Баште и Пожеге. Надлежни су упутили апел грађанима да не спаљују биљне остатке на њивама и ливадама, нарочито у периоду летњих врућина.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци