Четири лична рекорда за атлетичаре АК “Полет” на дворанском првенству у вишебоју

Четири лична рекорда за атлетичаре АК “Полет” на дворанском првенству у вишебоју

На Првенству Србије у вишебојима у дворани за старије јуниоре, које је за викенд одржано у Београду, тројица атлетичара Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља Емир Ровчанин, Маид Прељевић и Анес Тумбул, остварила су четири лична дворанска рекорда.

У дисциплини скок у вис, Емир Ровчанин освојио је прво место прескочивши лествицу на висини од 2 метра, што је уједно и његов нови лични рекорд у дворани.

У дисциплини бацање кугле Анес Тумбул је заузео прво место бацивши куглу на даљину од 13 метара и 7 центиметара, док је у дисциплини скок у даљ освојио је друго место резултатом 6 метара и 17 центиметара.Тиме је у обе дисциплине остварио нове личне рекорде у дворани.

У конкуренцији млађих јуниора, Маид Прељевић је у дисциплини скок у вис освојио прво место са новим дворанским личним рекордом од 189 центиметара.

Иако је другог дана првенства требало да наставе такмичење у другим дисциплинама, према речима тренера Сава Пушице због недостатка финансијских средстава и великих трошкова боравка у Београду, екипа је била принуђена да прекине такмичење и врати се у Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *