Да ли пораст броја заражених забрињава Пријепољце и Пријепољке?

Да ли пораст броја заражених забрињава Пријепољце и Пријепољке?

Епидемиолошка ситуацију у Пријепољу се погоршава из дана у дан. Број заражених корона вирусом  је у наглом порасту па је тако у уторак потврђена зараза код 37 особа из Пријепоља, што је највише у једном дану од почетка епидемије. У среду је тај број износио 34. Већина суграђана и суграђанки су забринути због оваквог развоја ситуације.

По сликама са пријепољских улица тешко би се могла видети забринутост за тренутну епидемиолошку ситуацију у Пријепољу. Да није маски, коју тек по неко носи, додуше већина испод браде, не би ни знали да  епидемија корона вируса још увек траје. Ипак, подаци Завода за јавно задрвље Ужице, који већ неколико дана показују драстичан пораст броја новооболелих, не остављају равнодушним наше суграђане и суграђанке, посебно оне старије доби.   

Податак да је само у последњих десет дана корона вирусом заражено више Пријепољаца и Пријепољки него у мају, јуну и јулу заједно, отвара питање шта је довело до оваквог пораста броја новооболелих.

У ситуацији када се дозволи одржавање политичких и других масовних скупова на којима се ретко ко придржава прописаних мера и када запослени у скоро свим јавним институцијама не носе маске у затвореном простору,  поставља се питање да ли званичници имају право да сваљују кривицу за пораст оболелих на грађане и грађанке.

Да ли су Пријепољци и Пријепољке забринути због пораста броја оболелих и шта је томе допринело погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци