Друштво

Да ли су семафори у Подвароши у Пријепољу само још једна промашена инвестиција?

Семафор на раскрсници код новог моста преко Лима и на раскрсници Санџачких бригада и Нијазије Мусабеговића данима ради само у режиму жутог трепћућег светла. Семафори су стављени ван функције јер надлежни у локаној самоуправи сматрају да саобраћај функционише боље без њих.

Да су семафори исправни потврдио нам је власник и директор фирме„Светломатик“ из Ужица Зоран Жунић. Ова фирма је радила све нове семафоре у Пријепољу и задужена је за њихово одржавање. Семафори у Подвароши су исправни и искључени су, према речима Жунића, по налогу локалне самоуправе ради бољег регулисања саобраћаја. А биће искључени све док се не заврше радови на мосту у Шарампову, односно док се  на раскрсници између магистралног пута и обновљеног моста семафор не стави у функцију.

Не смемо заборавити да је ово био први семафор у граду са звучном сигнализацијом, тако да су слепе и слабовиде особе у Пријепољу остављене на милост и немилост возачима и поново зависне од помоћи других пролазника приликом преласка улице. Школска деца су се таман  навикла да безбедно прелазе улице у близини своје школе  када на семафору виде зеленог човечуљка. Иако нам је свима познато правило да уколико нема семафора, пешак на пешачком прелазу има првенство пролаза, сведоци смо да се на прелазак улице често чека и по неколико минута.

Не можемо а да се не запитамо да ли су три милиона колико је из општинског буџета утрошено на изградњу семафора у Подвароши промашена инвестиција или се њиховим искључивањем демонстрира непоштовање саобраћајних прописа и закона?  

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *