Дан бошњачке националне заставе у петак се обележава у Пријепољу

Дан бошњачке националне заставе у петак се обележава у Пријепољу

Програм обележавања почиње у 14 часова отварањем изложбе ликовне колоније „Сјеница 2017.“ у Музеју у Пријепољу. У 15 часова испред подручног уреда Вијећа планирано је свечано подизање бошњачке заставе на јарбол, након чега ће говорити председник Вијећа Есад Џуџо. У 15:30 уследиће дефиле од подручног Уреда, преко Вакуфског моста, Валтеревом улицом до Музеја, а затим Улицом Нијазије Мусабеговића до Дома Културе. Након шетње, са почетком у 16 часова на платоу испред Дома културе одржаће се смотра бошњачких народних игара.

Захваљујући иницијативи Бошњачког националног вијећа и једном броју ентузијаста, а поводом обележавања дана бошњачке националне заставе, у среду је очишћен круг некадашњег предузећа „Светлост“, које је изграђено на простору где се налазила мусала, редак исламски верски објекат отвореног типа. Председник Бошњачког националног вијећа Есад Џуџо, гостујући у емисији телевизије Форум, рекао је да очекује да ће мусала бити реконструисана до краја ове календарске године.

Дан бошњачке националне заставе обележава се поводом дана када је 1991. године у Новом Пазару основано Муслиманско национално веће Санџака, а овај датум се у нашој земљи обележава од 2005. године.

Подели на мрежама

Повезани чланци