Пријепољац Давид Несторовић један од 20 најбољих ђака генерације у целој Србији

Пријепољац Давид Несторовић један од 20 најбољих ђака генерације у целој Србији

Давид Несторовић, ученик генерације Пријепољске гимназије, један је од 20 ђака генерације из 500 средњих школа из целе Србије, који су на конкурсу фирме Линк груп у сарадњи са Фондацијом за образовање престолонаследника Александра Карађорђевића, добили стипендију за једногодишње похађање ИТ Академије, међународне високе школе за информационе технологије.

Осим што је проглашен за ђака генерације Пријепољске гимназије и као буџетски студент уписао Информатику на Природно-математичком факултету у Београду, Давид Несторовић је добио и стипендију за једногодишње похађање ИТ Академије.

Награду је добио на основу својих досадашњих успеха у области математике и информатике, али и добро написаног мотивационог писма.

Ђаци генерације пријепољских средњих школа испред Белог двора

Давид очекује да ће му похађање програма ИТ Академије помоћи да савлада програмирање и научи да креира апликације за мобилне телефоне.

Први наставни дан на факултету му је био у понедељак, док ће курс програмирања на ИТ Академији почети 1. новембра, па се нада да ће до тада имати довољно времена да се прилагоди новом граду и факултетским обавезама и да их усклади са обавезама на ИТ Академији.

 

 

Подели на мрежама

Повезани чланци