Давид Несторовић, Медина Хаџалић и Јована Глушчевић ђаци генерације пријепољских средњих школа

Давид Несторовић, Медина Хаџалић и Јована Глушчевић ђаци генерације пријепољских средњих школа

Још једна генерација матураната и матуранткиња пријепољских средњих школа изнедрила је своје најбоље ученике и ученице.

Ђак генерације Пријепољске гимназије је носилац Вукове дипломе, спортиста и освајач бројних диплома на такмичењима из техничких наука Давид Несторовић.

Давид Несторовић

Он каже да му је ласкава титула ђака генерације дала подстрек да се у даљем школовању још више ангажује. Вредно вежба математику за пријемне испите који су заказани за следећу недељу, а школовање ће наставити у Београду. Додаје и да су за успех који је постигао током средњошколског образовања највише  заслужни  његов недавно преминули професор информатике Марко Думић  и професор физике Иван Луковић. Више у видео прилогу:

Ученица генерације Економско-трговинске школе ове године је Медина Хаџалић, која је завршила смер Финансијски администратор.

Медина Хаџалић

Поред одличног успеха, Медина је постигла добре резултате на такмичењима виртуелних предузећа, у којима се тражи практична примена знања стечених током целог средњошколског образовања. Више у видео прилогу:

Још од првог разреда се могло наслутити да ће ђак генерације у Техничкој школи бити Јована Глушчевић из смера Електротехничар енергетике, која је пре неколико дана је и званично понела ову престижну титулу.

Јована Глушчевић

Јована Глушчевић је у Техничку школу пре четири године дошла са Вуковом дипломом из  Основне  школе „Милосав Стиковић“ у Коловрату, где је такође била ученица генерације.

Током четворогодишњег образовања, постизала је изузетне успехе на такмичењима из стручних предмета, али и из српског језика. Сада вредно спрема пријемни испит за Електротехнички факултет у Београду, где ће такође наставити да се бави фолклором, који је њен хоби још од петог разреда. Више у видео прилогу:

Давид, Медина и Јована ће, са осталим ђацима генерације из целе Србије, 30. јуна бити на пријему у Белом двору, који за најбоље ученике и ученице приређује престолонаследник Александар Карађорђевић.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци