Извођења дела Кларе Шуман одушевила пријепољску публику

Извођења дела Кларе Шуман одушевила пријепољску публику

Ако се може судити на основу аплауза, пријепољска публика је одушевљена наступом младих уметница – Ружице Гојковић, Јасмине Раковић и Мине Алексић, које су извођењем дела Кларе Шуман хтеле да домаћој публици приближе њен стваралачки опус и на тај начин одају заслужено признање овој изузетној композиторки. За виртуозан наступ Пријепољци и Пријепољке су их наградили дугим аплаузима.

Много леп концерт. Клара Шуман иначе није толико позната као композитор, већ више као један од првих женских великих пијаниста у историји музике. Извођачице су биле заиста одличне, не зна се која је од које била боља. Прелеп један догађај – одушевљен је професор музичке културе Дамир Рондић. 

Најпозитивније утиске са концерта понела је и Марија Мартиновић, која каже да је ово извођење дела Кларе Шуман једно потпуно ново искуство за њу и да је било задовољство овакав музички догађај гледати и у Пријепољу.

Мени је задовољство пре свега јер Ружицу лично познајем, а са друге стране, жао ми је што оваквих садржаја нема више. Пријепољској публици фали оваквих садржаја и ја бих волела да бар једном месечно имамо један овакав догађај у нашем граду. И због васпитања деце, и због некон нашег личног задовољства – истиче професорица музичке културе Искрица Радоњић.

Извођења Клариних дела за клавир и виолину побрала су симпатије и најмлађих, посебно ђака Музичке школе.

Концерт у Пријепољу представљао је премијеру пројекта „Клара Шуман – жена испред свог времена“, али и увод у низ концерата који ће поводом обележавања 200 година од рођења ове еминентне композиторке и пијанисткиње у наредних недељу дана бити одржани у Београду.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *