Здравство

Дигитални рендген апарат, донација Пријепољца Ферхада Мекића, званично пуштен у рад

Пријепољац Ферхад Мекић, који већ годинама живи и ради у Италији донирао је пријепољској болници савремени дигитални рендген апарат. Вредност донације је 63 хиљаде евра, а од данас је званично на услузи грађанима и грађанкама Пријепоља.

Након сазнања да пријепољска болница већ дуже време не поседује квалитетан рендген апарат за снимање плућа Пријепољац Ферхад Мекић, који већ годинама живи и ради у Италији, у разговору са директором болнице изразио је спремност да свом граду донира савремени дигитални рендген апарат. Одмах се приступило реализацији и апарат је званично пуштен у рад у присуству запослених,  директора Здравственог центра Ужице др Милоша Дробњака и председника општине Пријепоље Владимира Бабића. 

У опремању простора помогао је Здравствени центар Ужице.

Према речима доктора Дробњака рендген апарат је стигао у право време, када се најављује повећање броја оболелих.

Захвалност Ферхаду Мекићу али и свим осталим донатаорима изразили су директор Здравственог центра Ужице и председник општине Пријепоље.  

Набавком рендген апарата пријепољска болница у знатно бољим условима дочекује одвајање од Здравственог центра Ужице. Следећи корак је набавка скенера, који би према речима др Божовића требало очекивати већ следеће године.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци