Дино Тумбул путује на Европско првенство за млађе сениоре у Талину

Дино Тумбул путује на  Европско првенство за млађе сениоре у Талину

У главном граду Естоније, Талину од 8. до 12. јула одржава се Европско првенство у атлетици за млађе сениоре. Боје репрезентације Србије у дисциплини бацање кугле браниће и члан Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља Дино Тумбул. Своја очекивања уочи самог почетка првенства поделио је са гледаоцима Телевизије Форум.

Име Дина Тумбула  једно је од 12 који су се нашли на списку тренера Едина Зуковића за европско првенство у Талину. Ово је прво велико такмичење за деветнаестогодишњег момка из Бродарева у сениорској конкуренцији, за које се, како каже, посебно спремао.

У Талину га чека јака конкуренција, а с обзиором да је он прва година млађих сениора и да ће већина такмичара бити старија од њега за 3 – 4 године, сам пласман на једно овако велико такмичење је огроман успех.

Талентовани бацач кугле је од почетка године лични рекорд поправио за више од два метра. Почео је са 15,95 метара на дворанском првенству у јануара, да би половином јуна на митингу у Срајееву куглу бацио на даљину од 17,99 метара чиме је испунио норму за Европско првенство и надмашио је за 39 центиметара.

Дино је са успехом завршио Економско трговинску школу и уписао факултет у Сарајеву. Међутим, то га, како каже неће одвојити од професионалног бављења спортом.

Последњу проверу пред пут у Талин Дино Тумбул је имао на екипном првенству Србије у Сремској Митровици где је са екипом „Полета“ заузео девето место.

Очекивања Дина Тумбула и његовог тренера Сава Пушице погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци