Дипломе за „Валтер“ са такмичења из математике, физике и хемије

Дипломе за „Валтер“ са такмичења из математике, физике и хемије

На овогодишњим такмичењима ученици и ученице Основне школе „Владимир Перић Валтер“ из Пријепоља остварили су завидан успех, а са дипломама за једно од прва три места са окужних такмичења из математике, физике или хемије вратило се осам ђака.

Љубав према математици ови ђаци негују од првог разреда, када су научили основне рачунске операције, а наклоност према математици у старијим разредима проширила се и на друге егзактне науке – физику и хемију. Захваљујући таленту, али и додатном, преданом раду, на овогодишњим такмичењима постигли су завидне резултате.

Браћа Ареф и Аднан Кхалед освојили су дипломе за друго место на окружном такмичењу из математике. Најбољи пласман од такмичара из пријепољских основних школа у Златиборском округу из физике остварила је Хелена Стаменковић, док су трећа места освојили Ахмет Челебић, Нина Хамзић и Ива Дивац. Дипломе са окружног такмичења из хемије освојили су Един Пашановић и Сара Нуковић.

И поред рада и талента, ђаци  су истакли и допринос њихових предметних наставника, са којима су вежбали задатке и који су им разјашњавали све недоумице. Кажу да су са лакоћом успели да ускладе све школске обавезе са припремом за такмичења и да је кључ успеха у доброј организацији времена, уз коју успевају да се посвете и различитим ваннаставним активностима, попут глуме или спорта.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци