Ђаци удаљених бродаревских села остали без организованог превоза до школе

Ђаци удаљених бродаревских села остали без организованог превоза до школе

Родитељи чија деца похађају наставу  у Основној школи „Светозар Марковић“ у Бродареву, а долазе из удаљених бродаревских села окупили су се јутрос испред матичне школе исказујући незадовољство што су ђаци, након 25 година, остали без организованог превоза до школе.

Према Закону о основама система образовања и васпитања средства за превоз ђака обезбеђује локална самоуправа, док саму услугу организује школа која расписује јавну набавку. Како смо сазнали од директора Основне школе „Светозар Марковић“ Амела Курбеговића школа је два пута расписивала јавну набавку али се оба пута нико није јавио. Као један од разлогa наводи нови правилник о превозу деце који је ступио на снагу 1. септембра, а који предвиђа знатно строжија правила када је у питању превоз ђака.

Тражећи решење за овај проблем незадовољни родитељи наставили су протест и испред општине Пријепоље. Два представника примила је начелница општинске управе Сабира Хоџић али решење, за сада није пронађено. Како нам је рекао један од незадовољних родитеља нови састанак је заказан за среду, а на њему ће, осим представника родитеља, присуствовати председник општине и директор школе у Бродареву. Како кажу ако и до тада не буде пронађено никакво решење биће приморани на радикализацију протеста. До тада ће своју децу сами превозити уз минималну надокнаду коју је обећала општина, а која тешко може да покрије реалне трошкове.

фото: фејсбук страница Бродарево слике

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *